Alle zorgverzekeraars hebben het volledige kunstgebit opgenomen in het basispakket. Dat wil zeggen dat iedereen met een volledig kunstgebit in aanmerking komt voor geheel of gedeeltelijke vergoeding!

Voor de hoogte van de vergoeding gelden doorgaans de volgende regelingen en is afhankelijk van het type prothese:

1. Volledige gebitsprothese

De meeste zorgverzekeraars vergoeden om de vijf jaar een nieuw kunstgebit. Doorgaans varieert de hoogte van de vergoeding tussen de 75% en 100%. Dit is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat uw prothese al eerder aan vervanging toe is. Wanneer dit het geval is gaat de zorgverzekeraar pas tot vergoeding over als er goede redenen zijn voor vervanging.

2. Gedeeltelijke gebitsprothese

Een gedeeltelijke gebitsprothese is niet in de basisverzekering opgenomen. Een eventuele vergoeding is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. De kosten van een gedeeltelijke gebitsprothese variëren aanzienlijk. Dit heeft te maken met het aantal tanden en/of kiezen dat vervangen moet worden en het materiaal wat wordt gebruikt. U kunt zich bij ons vrijblijvend informeren over de kosten binnen uw persoonlijke situatie.

3. Gebitsprothese op implantaten (het klikgebit)

De meeste zorgverzekeraars vergoeden om de vijf jaar een nieuwe gebitsprothese op implantaten. Bij vervanging van de gebitsprothese blijft een wettelijke eigen bijdrage over die tegenwoordig procentueel afhankelijk is van het totaalbedrag. Helaas kunnen wij door ingewikkelde percentages en het eigen risico dit niet meer geheel juist aan u voorleggen. Op verzoek krijgt u van ons een begroting om vervolgens in overleg te gaan met uw verzekeraar.

Vergoeding voor reparaties

Is er een tand uit uw gebitsprothese of is uw prothese gebroken? Dan worden de door ons gemaakte kosten voor reparatie, wanneer het een volledige prothese betreft, 90% door uw zorgverzekeraar vergoed. Wanneer het een gedeeltelijke prothese betreft is dit geheel afhankelijk van uw aanvullende verzekering.

Let op: verplicht eigen risico!

Voor verzekerden van 18 jaar en ouder geldt een verplicht eigen risico van € 385,- per jaar. Het eigen risico is van toepassing op alles vanuit de basisverzekering en geldt per kalenderjaar.

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen, het maken van een afspraak of vrijblijvend advies over kunstgebitsprothesen.

0252 - 348 704